Home  >  Cook, Recipes, Διάφορες Νοστιμιές  >  Σπιτική λεμονάδα

Σπιτική λεμονάδα

Tα καυτά, καλοκαιρινά απογεύματα τίποτα δεν μπορεί να σας δροσίσει περισσότερο από μια σπιτική λεμονάδα με μπόλικα παγάκια.

Ingredients

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό από φρέσκα λεμόνια (καλά σουρωμένο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 5’-6’.

Προσθέτουμε το σιρόπι στο χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε.

Φυλάμε σε καθαρά, γυάλινα μπουκάλια και διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε λεμονάδα στο 1/3 του ποτηριού, γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με δροσερό νερό και προσθέτουμε άφθονα παγάκια, αν θέλουμε.

 

Σημείωση: όταν έχουμε χυμό λεμόνι, το μετράμε σε κάτι (π.χ. ποτήρι, φλιτζάνι, κλπ) και μετά αντίστοιχα μετράμε το νερό και τη ζάχαρη. Π.χ. αν έχουμε ένα ποτήρι νερού χυμό λεμονιού, βάζουμε 1 ποτήρι νερού (ίδιο) νερό και ½ ποτήρι νερού ζάχαρη.

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.