Ingredients
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό από φρέσκα λεμόνια (καλά σουρωμένο)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 5’-6’.
Προσθέτουμε το σιρόπι στο χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε.
Φυλάμε σε καθαρά, γυάλινα μπουκάλια και διατηρούμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε λεμονάδα στο 1/3 του ποτηριού, γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με δροσερό νερό και προσθέτουμε άφθονα παγάκια, αν θέλουμε.
Σημείωση: όταν έχουμε χυμό λεμόνι, το μετράμε σε κάτι (π.χ. ποτήρι, φλιτζάνι, κλπ) και μετά αντίστοιχα μετράμε το νερό και τη ζάχαρη. Π.χ. αν έχουμε ένα ποτήρι νερού χυμό λεμονιού, βάζουμε 1 ποτήρι νερού (ίδιο) νερό και ½ ποτήρι νερού ζάχαρη.