Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια, Διάφορες Νοστιμιές, Κέικ & Μπισκότα  >  Τραγανές λεμονομπουκιές

Τραγανές λεμονομπουκιές

Η άνοιξη είναι εδώ! Ένας υπέρλαμπρος ήλιος δίνει τη θέση του στη μουντάδα των προηγούμενων εβδομάδων, η θερμοκρασία σιγά-σιγά ανεβαίνει, η διάθεσή μας φτιάχνει κι ένα υπέροχο συναίσθημα μας συνεπαίρνει. Καλωσορίζουμε λοιπόν την αγαπημένη μου εποχή του χρόνου, με αυτές τις μυρωδάτες, βουτυράτες λεμονομπουκιές που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Τις συνοδεύουμε -φυσικά- με ένα φλιτζάνι καφέ. Και η καλύτερη «παρέα» για τη γλυκιά και συνάμα ξινούτσικη γεύση μιας τέτοιας μπουκιάς είναι ο μονοποικιλιακός καφές Kenya από τα Starbucks.

Ingredients

  • 140 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 210 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 γραμμάρια ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

Σε ένα μπολ ζυμώνω με το χέρι, τα τρία πρώτα υλικά. Απλώνω τη ζύμη σε ένα τετράγωνο, πυρίμαχο σκεύος 20 Χ 20 εκ. και ψήνω σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 20′.

Εν τω μεταξύ χτυπάω στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών σε μέτρια ταχύτητα.

Ρίχνω το μείγμα των αυγών-λεμονιού πάνω από τη μισοψημένη ζύμη και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 20′.

Αφήνω να κρυώσουν πολύ καλά, κόβω σε μικρές, τετράγωνες μπουκιές, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.