Αρχική  >  Ιδέες - Προτάσεις  >  Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης

Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης

Ξέρετε ότι μόνο 16% των Ελλήνων γνωρίζουν τι είναι τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε; Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) αποτελούν μια ισχυρότερη μορφή γεωγραφικής ένδειξης που προσδιορίζει προϊόντα που προέρχονται από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, όπου η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος αποδίδονται ουσιαστικά ή αποκλειστικά στο γεωγραφικό του περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών και ανθρώπινων παραγόντων.

Η χώρα μας παράγει τέτοιους «μικρούς θησαυρούς» που προσφέρουν μοναδική ποιότητα και διατροφικά οφέλη στους καταναλωτές, τιμώντας την ελληνική μας κληρονομιά και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη του πρωτογενή αγροτικού τομέα.

Μερικά από αυτά είναι η φέτα Π.Ο.Π., η γραβιέρα Π.Ο.Π. Κρήτης και Νάξου, η ξινομυζήθρα Π.Ο.Π. Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Μυλοποτάμου και Σητείας Λασιθίου Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας, η κορινθιακή σταφίδα Π.Ο.Π. Βόστιτσας, και η πατάτα Π.Γ.Ε. Νάξου. Επίσης, η φάβα, το τοματάκι αλλά και το κρασί Ασύρτικο Π.Ο.Π. Σαντορίνης, και το κρασί Αγιωργίτικο Π.Ο.Π. Νεμέας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τα προϊόντα και τους παραγωγούς

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.