Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Κρέας & Πουλερικά  >  Σπετζοφάι

Σπετζοφάι

Τελικά όταν οι άντρες μπαίνουν στην κουζίνα, μεγαλουργούν. Έτσι κι ο κουμπάρος μου που σαν κλασικός εργένης, λατρεύει να μαγειρεύει για τους φίλους του. Αυτή τη συνταγή μου την πρότεινε εκείνος, αφού σκέφτεται να την ετοιμάσει για τα φετινά Χριστούγεννα. Εγώ πάλι την ετοίμασα ένα κρύο βράδυ και την απολαύσαμε οικογενειακώς. Είναι κι εξαιρετικός μεζές για κρασί ή τσίπουρο.

Ingredients

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 μεγάλες τομάτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα σε κύβους
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες. Τα στρώνουμε σε μία γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τη φέτα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, φούρνο για 1 1/2 ώρα. Αν θέλουμε να ροδίσει λίγο η επιφάνεια του φαγητού μας στο τέλος του ψησίματος ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για άλλα 5′-10′.

img_3877 img_3948

Αυτό το φαγητό τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.