Ingredients
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 μεγάλες τομάτες
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα σε κύβους
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες. Τα στρώνουμε σε μία γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τη φέτα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, φούρνο για 1 1/2 ώρα. Αν θέλουμε να ροδίσει λίγο η επιφάνεια του φαγητού μας στο τέλος του ψησίματος ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για άλλα 5′-10′.
Αυτό το φαγητό τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο.