Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Λαχανικά & Όσπρια  >  Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Η 3αλφα, η εταιρεία που εδώ και 50 χρόνια είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής, φέρνει την πιο υγιεινή νοστιμιά στο καθημερινό μας τραπέζι, το 3αλφα Καστανό Ρύζι 10΄. Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά, το 3αλφα Καστανό Ρύζι 10΄, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, δεν περιέχει σάκχαρα και αλάτι και αποτελεί πηγή μαγγανίου, στοιχείου που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που συντελούν στην παραγωγή ενέργειας και στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού. Για να έχουμε στο πιάτο μας όλη τη γεύση και τη θρεπτική αξία που χρειάζεται ο οργανισμός μας! Αυτό το πιάτο από την 3αλφα είναι για εσάς που θέλετε μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή στην καθημερινή σας διατροφή.

Ingredients

  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού 3αλφα Καστανό Ρύζι 10’
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 γραμμάρια φέτα (προαιρετικά)

Πλένουμε καλά το σπανάκι.

Βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθεί εντελώς ο όγκος του. Όταν μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το 3αλφα καστανό ρύζι 10’ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, να λαδωθεί καλά όλο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από λεμόνι, και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

Προαιρετικά προσθέτουμε θρυμματισμένη φέτα όταν το σερβίρουμε.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.