Ingredients
- 1 μικρή κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους (περίπου 1 κιλό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κύβος λαχανικών
- Νερό
- Αλάτι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και την κολοκύθα. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 10’ανακατεύοντας που και που.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τον μαϊντανό και τον κύβο και σοτάρουμε για άλλα 2’.
Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτονται καλά όλα τα υλικά.
Μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30’-35’ έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
Περνάμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία σαν κρέμα.
Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο γάλα.
Σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και κολοκυθόσπορους (προαιρετικά).