Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Mac & Cheese με κίτρινη κολοκύθα

Mac & Cheese με κίτρινη κολοκύθα

Προσωπικά πιστεύω ότι το Mac & Cheese είναι το απόλυτο comfort food. Ζεστό, χουχουλιάρικο, σου ζεσταίνει το στομάχι και την ψυχή. Τα παιδιά το λατρεύουν και το ζητούν πολύ. Αν τώρα έχεις και κίτρινη κολοκύθα να προσθέσεις, του πάει πολύ! Του δίνει χρώμα και ιδιαίτερη γεύση. Αν πάλι δεν σου αρέσει η κολοκύθα, απλά ξέχνα την κολοκύθα κι ακολούθησε τα υπόλοιπα βήματα.

Ingredients

  • 2 κούπες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας νερό
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • Λίγο αλάτι
  • 500 γραμμάρια κοντά ζυμαρικά (κοραλλάκι, φιογκάκια, κλπ)
  • ¼ κούπας βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ¼ κούπας νερό στο οποίο βράσαμε τα ζυμαρικά

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, την τριμμένη κολοκύθα, το τζίντζερ, το νερό και λίγο αλάτι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ περίπου μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε, αφού πρώτα κρατήσουμε ¼ κούπας από το νερό που τα βράσαμε.

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη σκόνη σκόρδο και λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσει σιγά-σιγά η σάλτσα να πήζει. Τότε ρίχνουμε το τριμμένο τσένταρ και το νερό από τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Στο τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα και τα βρασμένα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό!

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.