Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Κέικ & Μπισκότα  >  Υγιεινό κέικ με πετιμέζι και μπαχαρικά

Υγιεινό κέικ με πετιμέζι και μπαχαρικά

Πόσες και πόσες φορές δεν λέμε ότι όταν έχεις καλής ποιότητας υλικά μπορείς να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις τις πιο τέλειες συνταγές; Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε κι αυτό το πεντανόστιμο, αρωματικό, υγιεινό και vegan κέικ. Δεν έχει βούτυρο, δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει αυγά, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξουν πάραυτα οι απανταχού fans της υγιεινής διατροφής. Εμείς πάντως το απολαύσαμε στο πρωινό μας αλλά και σαν συνοδευτικό του απογευματινού καφέ στη βεράντα.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι Gaea 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού extra παρθένο ελαιόλαδο Gaea
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα μυρωδικά κι ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε μια μικρή, μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς, φούρνο για 50′-55′ περίπου. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ κι αν αυτό βγαίνει καθαρό, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.