Ingredients
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι Gaea
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού extra παρθένο ελαιόλαδο Gaea
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1/2 κ.γ. γλυκάνισο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- σουσάμι (προαιρετικά)
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα μυρωδικά κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια μικρή, μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς, φούρνο για 50′-55′ περίπου. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ κι αν αυτό βγαίνει καθαρό, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.