Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Πίτες & Σνακ  >  Εύκολο ζυμαράκι κουρού για πίτες

Εύκολο ζυμαράκι κουρού για πίτες

Πίτες, πίτες, πίτες! Φαγητό αγαπημένο, φαγητό εύκολο, συνυφασμένο με την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Τις τρώμε για πρωινό, τις τρώμε για δεκατιανό, τις τρώμε για κυρίως πιάτο ή για μεζέ. Τις γεμίζουμε με ότι αγαπάμε και οι συνταγές είναι αμέτρητες. Αυτή η συνταγή έχει να κάνει με ένα εύκολο και νόστιμο ζυμαράκι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες πίτες. Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Θεοδώρα, που, μαζί με το σύζυγο της, έχουν ένα μικρό καφέ στο Μοσχάτο. Εκεί λοιπόν, καθημερινά ζυμώνουν και ψήνουν μόνοι τους νόστιμες πίτες, πίτσες, πεϊνιρλί και σάντουιτς τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Κάπως έτσι λαχτάρισα μια τυρόπιτα και βέβαια, αφού τη δοκίμασα, ζήτησα τη συνταγή για το ζυμαράκι. Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει κι εσάς, η αγαπημένη σας.

Ingredients

  • 200 ml ζεστό νερό
  • 200 ml γάλα
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το γάλα, το αραβοσιτέλαιο, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισομεγέθεις μπαλίτσες, βάρους περίπου 100 γραμμαρίων.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε φύλλα 0,5 εκατοστού.

Γεμίζουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας. Φέτα, κασέρι, ζαμπόν, χόρτα, οτιδήποτε.

Διπλώνουμε στη μέση και κλείνουμε καλά τις πίτες.

Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει 1 αυγό με  2 κουταλιές σούπας νερό και με το μίγμα αυτό αλείφουμε τις πίτες. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.