Ingredients
- 200 ml ζεστό νερό
- 200 ml γάλα
- 200 ml αραβοσιτέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γραμμάρια)
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το γάλα, το αραβοσιτέλαιο, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισομεγέθεις μπαλίτσες, βάρους περίπου 100 γραμμαρίων.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε φύλλα 0,5 εκατοστού.
Γεμίζουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας. Φέτα, κασέρι, ζαμπόν, χόρτα, οτιδήποτε.
Διπλώνουμε στη μέση και κλείνουμε καλά τις πίτες.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει 1 αυγό με 2 κουταλιές σούπας νερό και με το μίγμα αυτό αλείφουμε τις πίτες. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για περίπου 30 λεπτά.