Ingredients
- 1 πακετάκι τραχανότο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες, καθαρισμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κύβο λαχανικών
- 800 ml βραστό νερό
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σαφράν (προαιρετικό)
- Αλάτι, πιπέρι
Άλλη μια συνταγή με βάση το τραχανότο. Μια ακόμη έξυπνη και υγιεινή ιδέα από την Ομοσπονδία Γεύσις που τη χρησιμοποίησα σαν βάση για ένα νόστιμο πιάτο με γαρίδες.
Καταρχήν ξεπαγώνουμε καλά τις γαρίδες. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά τo σκόρδο για 1′. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για άλλα 7′-8′. Προσθέτουμε το τραχανότο κι ανακατεύουμε για 1′. Προσθέτουμε το βραστό νερό, το σαφράν και τον κύβο λαχανικών κι αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. Μόλις απορροφηθεί το νερό, το τραχανότο είναι έτοιμο (5′-6′). Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περισσότερες πληροφορίες για το τραχανότο, συνταγές, αλλά και τα σημεία που μπορείτε να το αναζητήσετε, θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους www.trahanoto.gr.
και με τα μύδια είναι πολύ νόστιμος ο τραχανάς