Ingredients
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή
- 100 γραμμάρια τυρί stilton
- 1 λίτρο νερό
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, Πιπέρι
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκύθια για 1′-2′.
Προσθέτουμε το νερό, τους κύβους, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι (προσοχή, επειδή το stilton είναι αρκετά αλμυρό δεν πρέπει να βάλουμε πολύ αλάτι). Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν οι κύβοι.
Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30’. Στη συνέχεια προσθέτουμε το stilton κομμένο σε μικρά κομματάκια κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί stilton μέσα στο πιάτο μας.
Σημείωση: αν δεν σας αρέσει το stilton, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 200 γραμμάρια τυρί κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση η γεύση θα είναι πιο απαλή και θα χρειαστούμε περισσότερο αλάτι.