Home  >  Cook, Recipes, Σούπες & Σαλάτες  >  Σούπα κρέμα με κολοκύθια και blue stilton

Σούπα κρέμα με κολοκύθια και blue stilton

Αυτή η εποχή προσφέρεται για νόστιμες και θρεπτικές σούπες που μας ζεσταίνουν και μας χορταίνουν ταυτόχρονα. Αυτή τη σούπα τη φτιάχνω πολλά χρόνια κι ένα “φεγγάρι” είχε γίνει η αγαπημένη κάποιων συναδέλφων μου που πάντα την περίμεναν σαν πρώτο πιάτο στο χειμωνιάτικο τραπέζι μας. Αν σας ξενίζει πολύ η ιδέα του stilton, δοκιμάστε την με τυρί κρέμα, αλλά σας διαβεβαιώ ότι η ιδιαίτερη γεύση του stilton την “απογειώνει”.

Ingredients

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 100 γραμμάρια τυρί stilton
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκύθια για 1′-2′.

Προσθέτουμε το νερό, τους κύβους, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι (προσοχή, επειδή το stilton είναι αρκετά αλμυρό δεν πρέπει να βάλουμε πολύ αλάτι). Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν οι κύβοι.

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30’. Στη συνέχεια προσθέτουμε το stilton κομμένο σε μικρά κομματάκια κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί stilton μέσα στο πιάτο μας.

IMG_0508

Σημείωση: αν δεν σας αρέσει το stilton, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 200 γραμμάρια τυρί κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση η γεύση θα είναι πιο απαλή και θα χρειαστούμε περισσότερο αλάτι.

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.