Ingredients
- 700-800 γραμμάρια φρέσκος σολομός φιλέτο
- 500 γραμμάρια μικρές πατατούλες με τη φλούδα
- 300 γραμμάρια αρακάς κατεψυγμένος
- 14-15 τοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- ½ σφηνάκι βαλσαμικό ξύδι
- 1 κουταλιά σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο στον αέρα. Πλένουμε πολύ καλά τις πατατούλες και τις σκουπίζουμε. Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. Τις αλατίζουμε και ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20’ μέχρι ν’ αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’.
Προσθέτουμε και τα τοματίνια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι. Αρωματίζουμε και με το βασιλικό. Βάζουμε και το σολομό στο κέντρο του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20’-25’ μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα ο σολομός.
Κι αφού το κυρίως ήταν «ελαφρύ», έφτιαξα κι ένα επιδόρπιο εύκολο, που ψήθηκε όσο εμείς τρώγαμε. Clafoutis με φρέσκες φράουλες (δείτε τη συνταγή εδώ και αντικαταστήστε τα μύρτιλλα με ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες).