Home  >  Cook, Recipes, Διάφορες Νοστιμιές  >  Πόριτζ (πρωινό με βρώμη, μήλο και κανέλα)

Πόριτζ (πρωινό με βρώμη, μήλο και κανέλα)

Το πρωινό ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας. Μπορώ να φάω τα πάντα και δεν βαριέμαι ποτέ να το ετοιμάσω. Πριν λίγες ημέρες που έτυχε να είμαι μόνη στο σπίτι (πράγμα απολύτως σπάνιο τα τελευταία χρόνια), και να έχω χρόνο να απολαύσω τον καφέ και τον πρωινό μου θυμήθηκα το πόριτζ. Δηλαδή βρασμένες νιφάδες βρώμης σε νερό ή σε γάλα και με όποια άλλη προσθήκη τραβάει η όρεξη σας. Γίνεται πολύ γρήγορα, είναι υγιεινό, είναι και πεντανόστιμο! Δοκιμάστε το :-)

Ingredients

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας σιρόπι σφένδαμου ή εναλλακτικά 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)

 

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 4′-5′, ανακατεύοντας κάπου-κάπου.

Αφήνουμε 4′-5′  να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη κανέλα αν θέλουμε.

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.