Home  >  Cook, Recipes, Κρέας & Πουλερικά  >  Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

Αυτό το πιάτο έφτιαξα την Κυριακή το μεσημέρι και μπήκε με την πρώτη μπουκιά στα αγαπημένα της οικογένειας. Κι επειδή μας άρεσε πάρα πολύ, αποφασίσαμε να το σερβίρουμε και σαν κυρίως πιάτο το βράδυ των Χριστουγέννων μιας και δεν πολυαγαπάμε τη γαλοπούλα. Φυσικά το συνοδεύσαμε με εξαιρετικό ρύζι μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που είναι 100% ελληνικό προϊόν, παράγεται στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης που έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ρυζιού στην Ελλάδα και είναι πάντα ποιοτικό, σπυρωτό και πεντανόστιμο.

Ingredients

  • Για το ψαρονέφρι
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες (περίπου 700-800 γραμμάρια)
  • 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη (150 γραμμάρια)
  • 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (250 γραμμάρια)
  • 25 γραμμάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος (250 ml)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το ρύζι
  • 300 γραμμάρια ρύζι μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 610 γραμμάρια νερό
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κύβος λαχανικών

 

Βάζουμε το ψαρονέφρι στην τοστιέρα και το ψήνουμε για 4′-6′ μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σχοινόπρασο και τα μανιτάρια για 1′-2′. Προσθέτουμε και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε για άλλα 2′.

IMG_2438 IMG_2441 IMG_2454

Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγοβράζουμε για 25′-30′ (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι) και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε άλλο 1′ να δέσει και σερβίρουμε αμέσως.

IMG_2447

Όσο μαγειρεύεται το ψαρονέφρι ετοιμάζουμε το ρύζι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το βούτυρο και τον κύβο λαχανικών, και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του, ανακατεύοντας συχνά.

 

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.