Ingredients
- Για το ψαρονέφρι
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες (περίπου 700-800 γραμμάρια)
- 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη (150 γραμμάρια)
- 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (250 γραμμάρια)
- 25 γραμμάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρέμα γάλακτος (250 ml)
- Αλάτι, πιπέρι
- Για το ρύζι
- 300 γραμμάρια ρύζι μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 610 γραμμάρια νερό
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κύβος λαχανικών
Βάζουμε το ψαρονέφρι στην τοστιέρα και το ψήνουμε για 4′-6′ μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σχοινόπρασο και τα μανιτάρια για 1′-2′. Προσθέτουμε και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε για άλλα 2′.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγοβράζουμε για 25′-30′ (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι) και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε άλλο 1′ να δέσει και σερβίρουμε αμέσως.
Όσο μαγειρεύεται το ψαρονέφρι ετοιμάζουμε το ρύζι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το βούτυρο και τον κύβο λαχανικών, και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του, ανακατεύοντας συχνά.