Ingredients
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νιφάδες βρώμης
- 3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
- 4 κουταλιές σούπας σιρόπι σφένδαμου ή εναλλακτικά 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 4′-5′, ανακατεύοντας κάπου-κάπου.
Αφήνουμε 4′-5′ να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη κανέλα αν θέλουμε.