Home  >  Cook, Recipes, Διάφορες Νοστιμιές, Κρέας & Πουλερικά  >  Πικάντικα αυγά με παστουρμά

Πικάντικα αυγά με παστουρμά

Είναι κάτι Σαββιατάτικα πρωινά με υπέροχη λιακάδα που σε προ(σ)καλούν για μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, αποφασίσαμε να περπατήσουμε στην κεντρική αγορά και τους γύρω δρόμους και να χαζέψουμε τα άπειρα καταστήματα που η πραμάτεια τους, ως επί το πλείστον, αφορά το φαγητό (με την ευρεία έννοια). Καταλήξαμε στου ΜΙΡΑΝ (σταθερή αξία) για μερικές προμήθειες. Αφού δοκιμάσαμε εκεί κάποιες από τις νοστιμιές του, φύγαμε με δύο σακούλες πράγματα τα οποία αξιοποιήσαμε το ίδιο κιόλας βράδυ. Μια από αυτές τις νοστιμιές, ο παστουρμάς από κόντρα μοσχαρίσιο φιλέτο τον οποίο χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή.

Ingredients

  • 2 αυγά
  • 4 τοματίνια κομμένα στα δύο
  • 2 λεπτές φέτες πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 2 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (εγώ χρησιμοποίησα edam)
  • 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)

 

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε την πανσέτα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε τα τοματίνια, ανακατεύουμε κι αφήνουμε 2′-3′ να βγάλει η τομάτα τα ζουμιά της. Προσθέτουμε  το βούτυρο, τον παστουρμά, τα αυγά και το τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο κι ανακατεύουμε καλά τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν για 2′-3′ ανακατεύοντας συχνά.

Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Σημείωση: στη φωτογραφία, έχω “στήσει” το πιάτο με τσέρκι. Αν θέλετε να το φτιάξετε έτσι γιατί σίγουρα είναι πιο εντυπωσιακό, κόβετε με το τσέρκι την ψίχα από μια λεπτή φέτα ψωμί σικάλεως, βάζετε από πάνω μια φέτα ζαμπόν (που την κόβετε με τον ίδιο τρόπο) κι από πάνω στρώνετε τα αυγά. Αφήνετε να “σταθούν” λίγο τα αυγά και ξεφορμάρετε. Διακοσμείτε με λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.