Ingredients
- 1 πακέτο μπισκότα Oreo (14 μπισκότα)
- 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά (200 γρ.)
- 1 ½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 2-3 βανίλιες
Ετοιμάζουμε τα φορμάκια για muffins. Αν είναι σιλικόνης δεν κάνουμε καμία προετοιμασία. Αν είναι μεταλλικά, βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρώς (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χαρτάκια για muffins).
Ανοίγουμε τα μπισκότα στα δύο και τοποθετούμε την πλευρά του μπισκότου με την κρέμα προς τα πάνω (ένα μπισκότο σε κάθε φορμάκι). Τα υπόλοιπα μπισκότα τα κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο, αφράτο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουμε στην άκρη, σπάζοντας τα με τα χέρια κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τα φορμάκια (λίγο πιο πάνω από τη μέση) και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο για 20’-22’.