Ingredients
- 1 πακέτο Βιτάμ (250 γραμμάρια)
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη (χρησιμοποίησα το κεσεδάκι του γιαουρτιού για «μεζούρα»)
- 3 κεσεδάκια αλεύρι
- Ξύσμα και χυμό 1 μεγάλου και ζουμερού λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ και μετά προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το γιαούρτι, τη σόδα και τον παπαρουνόσπορο. Προσθέτουμε και 100 ml νερό και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βουτυρώνουμε καλά δύο μακρόστενες, αντικολλητικές φόρμες για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλές φόρμες θα πρέπει να τις αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο , φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε.
Ευχαριστώ πολύ την Άρτεμις Τσίπη (www.wonderfoodland.gr) για τις όπως πάντα εξαιρετικές φωτογραφίες της.
Καταπληκτικό κέικ, το οποίο φάγαμε όλοι και απολαύσαμε! Το απόλαυσε και ο δύσκολος Φίλιππος και αυτό λέει πολλά! Ευχαριστούμε Εβίνα!