Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια, Κέικ & Μπισκότα  >  Κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Αυτή τη συνταγή την ετοίμασα για την παγκόσμια ημέρα ψησίματος και την αφιέρωσα στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν σε κάθε μου προσπάθεια.

Ingredients

  • 1 πακέτο Βιτάμ (250 γραμμάρια)
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη (χρησιμοποίησα το κεσεδάκι του γιαουρτιού για «μεζούρα»)
  • 3 κεσεδάκια αλεύρι
  • Ξύσμα και χυμό 1 μεγάλου και ζουμερού λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε με το μίξερ και μετά προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το γιαούρτι, τη σόδα και τον παπαρουνόσπορο.  Προσθέτουμε και 100 ml νερό και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βουτυρώνουμε καλά δύο μακρόστενες, αντικολλητικές φόρμες για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλές φόρμες θα πρέπει να τις αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο ,  φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε.

Cakes1

Ευχαριστώ πολύ την Άρτεμις Τσίπη (www.wonderfoodland.gr) για τις όπως πάντα εξαιρετικές φωτογραφίες της.

Από Evina

Comments (One comment)

  • Spyros
    21 Μαΐου 2014 at 19:48

    Καταπληκτικό κέικ, το οποίο φάγαμε όλοι και απολαύσαμε! Το απόλαυσε και ο δύσκολος Φίλιππος και αυτό λέει πολλά! Ευχαριστούμε Εβίνα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.