Home  >  Cook, Recipes, Κέικ & Μπισκότα  >  Κέικ με μπανάνα και μέλι

Κέικ με μπανάνα και μέλι

Ingredients

  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο 

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα. Πάμε στο μανάβη, η Μυρτώ βλέπει τις μπανάνες, τις αγοράζουμε γιατί “πολύ μου αρέσουν οι μπανάνες μαμά”, τρώει δύο μόλις φτάνουμε στο σπίτι και μετά οι μπανάνες μαυρίζουν κι αν η “μαμά” δεν τις φάει στο γραφείο, στο τέλος χαλάνε. Αυτή τη φορά αποφάσισα να τις αξιοποιήσω. Συνήθως τα κέικ με μπανάνα δεν μου αρέσουν και δεν μου πετυχαίνουν γιατί η μπανάνα, τους δίνει μια λίγο “λασπώδη” υφή. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να κάνω μια ακόμη προσπάθεια. Έκπληξη! Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο! Επιτέλους!!! Βρήκα τι θα κάνω τις μπανάνες που ωριμάζουν 🙂

 

Λιώνουμε σ’ ένα μπολ τις μπανάνες με το πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ κι ανακατεύουμε, με το μίξερ χειρός ή με το πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά.

BananaCake

Βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο,  φούρνο για 30’-35’ στη μεσαία σχάρα.

BananaCake1

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα.

 

Written by Evina

Comments (18 comments)

  • Κυβέλη
    24 January 2023 at 16:38

    Μπορούμε αντί για αλεύρι να βάλουμε βρώμη αλεσμένη;

    • Evina
      24 January 2023 at 16:52

      Φυσικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεσμένη βρώμη αν το προτιμάτε.

  • Στέλιος
    4 May 2020 at 22:57

    Μπορώ ν βάλω αντί ελαιόλαδο , καλαμποκέλαιο?

    • Evina
      5 May 2020 at 15:41

      Ναι βέβαια!

  • Στέλιος
    3 May 2020 at 20:15

    Μπορώ ν βάλω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αντί για όλες τις χρήσεις?

    • Evina
      5 May 2020 at 15:38

      Φυσικά και μπορείτε να βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σε αυτή, όμως, την περίπτωση βάλτε το μισό baking powder ή καθόλου. Προσωπικά θα έβαζα 1/4 κουτάλι γλυκού baking powder αν έβαζα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

  • Ματουλα
    16 March 2020 at 10:25

    Μπορώ να αντικαταστήσω το λαδι με βούτυρο;

    • Evina
      19 March 2020 at 09:53

      Καλημέρα. Ναι φυσικά θα μπορούσατε.

  • Σαββινα
    21 November 2019 at 12:05

    Γευστικά είναι ωραίο αλλά δείχνει λασπωμένο και δεν έχει φουσκώσει καθόλου. Αυτό συμβαίνει λόγω της μπανάνας ή έχω κάνει κάποιο λάθος;

    • Evina
      21 November 2019 at 20:47

      Καλησπέρα. Είναι αλήθεια ότι η μπανάνα του δίνει μια πιο υγρή υφή αλλά δεν θα έπρεπε να είναι λασπωμένο και θα έπρεπε να φουσκώσει κανονικά. Μήπως το χτύπησες παραπάνω ή μήπως είναι πολύ δυνατός ο φούρνος και ψήθηκε γρήγορα χωρίς να φουσκώσει;

  • Annoulini
    18 June 2019 at 12:35

    Έφτιαξα μόλις αυτη τη συνταγή αλλα εχουν περασει.40 λεπτά και ειναι υγρό ακομα μέσα εχω κάνει κατι λάθος ?

    • Evina
      20 June 2019 at 05:37

      Καλημέρα. Στους πόσους βαθμούς; Είναι πάντα και θέμα φούρνου….. Μπορείς αν θες να κάνεις το κόλπο με το μαχαίρι. Βυθίζεις τη μύτη ενός μαχαιριού στη μέση του κέικ κι αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.

  • Σοφία Ηλιαδου
    13 June 2019 at 19:40

    Ανακάλυψα σήμερα αυτή την πανεύκολη συνταγή. Εγώ πρόσθεσα και λίγο ταχινι.

    • Evina
      15 June 2019 at 07:56

      Πολύ ωραία ιδέα η προσθήκη ταχινιού. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε 🙂

  • Ιωάννα
    5 June 2019 at 12:29

    Τέλειο! Εύκολο,γρήγορο, με υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι! Σίγουρη επιτυχία!! Ευχαριστούμε!

    • Evina
      15 June 2019 at 07:56

      🙂 🙂

  • Μπομπιρακι
    6 February 2017 at 21:01

    Πανεύκολα και φανταστικά! Ευχαριστούμε για την ανάρτηση!

    • Evina
      15 June 2019 at 07:56

      🙂 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.