Ingredients
- 2 μπανάνες πολύ ώριμες
- 2 αυγά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα. Πάμε στο μανάβη, η Μυρτώ βλέπει τις μπανάνες, τις αγοράζουμε γιατί “πολύ μου αρέσουν οι μπανάνες μαμά”, τρώει δύο μόλις φτάνουμε στο σπίτι και μετά οι μπανάνες μαυρίζουν κι αν η “μαμά” δεν τις φάει στο γραφείο, στο τέλος χαλάνε. Αυτή τη φορά αποφάσισα να τις αξιοποιήσω. Συνήθως τα κέικ με μπανάνα δεν μου αρέσουν και δεν μου πετυχαίνουν γιατί η μπανάνα, τους δίνει μια λίγο “λασπώδη” υφή. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να κάνω μια ακόμη προσπάθεια. Έκπληξη! Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο! Επιτέλους!!! Βρήκα τι θα κάνω τις μπανάνες που ωριμάζουν 🙂
Λιώνουμε σ’ ένα μπολ τις μπανάνες με το πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ κι ανακατεύουμε, με το μίξερ χειρός ή με το πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 30’-35’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα.
Μπορούμε αντί για αλεύρι να βάλουμε βρώμη αλεσμένη;
Φυσικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεσμένη βρώμη αν το προτιμάτε.
Μπορώ ν βάλω αντί ελαιόλαδο , καλαμποκέλαιο?
Ναι βέβαια!
Μπορώ ν βάλω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αντί για όλες τις χρήσεις?
Φυσικά και μπορείτε να βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σε αυτή, όμως, την περίπτωση βάλτε το μισό baking powder ή καθόλου. Προσωπικά θα έβαζα 1/4 κουτάλι γλυκού baking powder αν έβαζα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Μπορώ να αντικαταστήσω το λαδι με βούτυρο;
Καλημέρα. Ναι φυσικά θα μπορούσατε.
Γευστικά είναι ωραίο αλλά δείχνει λασπωμένο και δεν έχει φουσκώσει καθόλου. Αυτό συμβαίνει λόγω της μπανάνας ή έχω κάνει κάποιο λάθος;
Καλησπέρα. Είναι αλήθεια ότι η μπανάνα του δίνει μια πιο υγρή υφή αλλά δεν θα έπρεπε να είναι λασπωμένο και θα έπρεπε να φουσκώσει κανονικά. Μήπως το χτύπησες παραπάνω ή μήπως είναι πολύ δυνατός ο φούρνος και ψήθηκε γρήγορα χωρίς να φουσκώσει;
Έφτιαξα μόλις αυτη τη συνταγή αλλα εχουν περασει.40 λεπτά και ειναι υγρό ακομα μέσα εχω κάνει κατι λάθος ?
Καλημέρα. Στους πόσους βαθμούς; Είναι πάντα και θέμα φούρνου….. Μπορείς αν θες να κάνεις το κόλπο με το μαχαίρι. Βυθίζεις τη μύτη ενός μαχαιριού στη μέση του κέικ κι αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Ανακάλυψα σήμερα αυτή την πανεύκολη συνταγή. Εγώ πρόσθεσα και λίγο ταχινι.
Πολύ ωραία ιδέα η προσθήκη ταχινιού. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε 🙂
Τέλειο! Εύκολο,γρήγορο, με υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι! Σίγουρη επιτυχία!! Ευχαριστούμε!
🙂 🙂
Πανεύκολα και φανταστικά! Ευχαριστούμε για την ανάρτηση!
🙂 🙂