Ingredients
- Για τη ζύμη
- 3 αυγά
- 130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
- Για τη βουτυρόκρεμα
- 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γραμμάρια ζάχαρτη άχνη
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Βάζουμε σε ταψάκια με θήκες για muffins 18 ειδικές χάρτινες θηκούλες. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν καλά κι εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα χτυπώντας όλα τα υλικά καλά με το μίξερ χειρός (αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα χυμό λεμόνι). Τη βάζουμε σε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα κεκάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε τη βουτυρόκρεμα και με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει κι έτοιμα!