Ingredients
- 36 μπισκότα petit beurre σοκολάτα
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 2 Bonne Maman Καραμέλα γάλακτος
- 3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φετούλες
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Κουβερτούρα τριμμένη
Το banoffee είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου γλυκό (μετά το παγωτό φυσικά). Έχω δοκιμάσει πολλές εκδοχές αλλά η συγκεκριμένη είναι εντελώς προσαρμοσμένη στα δικά μου μέτρα γιατί γίνεται γρήγορα κι εύκολα με κάποια υλικά που βρίσκω στο σούπερ μάρκετ. Άρα μπορώ να το ετοιμάσω στο πι και φι, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο το καλοκαίρι που θέλω να περνάω τις ώρες μου στην παραλία κι όχι στην κουζίνα. Είναι τόσο εύκολο που την τελευταία φορά, το έφτιαξαν μόνοι τους η κόρη μου η Λυδία με τον ξάδελφο της το Μιχάλη.
Βουτάμε τα μπισκότα στο φρέσκο γάλα (στιγμιαία, μην μουλιάσουν) και τα στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο pyrex (αυτή η δόση είναι για το κλασικό ορθογώνιο που χρησιμοποιούμε και για πίτες).
Απλώνουμε από πάνω την καραμέλα γάλακτος και μετά βάζουμε σε μία στρώση τις φετούλες μπανάνας.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σφικτή (σαν σαντιγί, περίπου 7’). Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες και το αφήνουμε να κρυώσει καλά (ακόμα καλύτερα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη). Πριν το σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Tip: αν δεν βρείτε Bonne Maman Κρέμα Γάλακτος μπορείτε σε αντικατάσταση, να βράσετε για 2 ½ ώρες δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα (πάντα να καλύπτει το νερό τα τενεκεδάκια) για να γίνει καραμέλα. Απλά αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνο.