Αν δεν έχετε ήδη κανονίσει κάτι για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, το φεστιβάλ “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις-Άνοιξη 2015” ανοίγει τις πύλες του και μας περιμένει 8 με 10 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, 130 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη από την γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη.
Τιμώμενη περιοχή θα είναι οι Κυκλάδες με ειδική σήμανση στα περίπτερα των παραγωγών της που θα συμμετέχουν καθώς και με ειδικές εκδηλώσεις να την πλαισιώνουν. Η εκδήλωση αυτή ξεφεύγει από την μαζική τυποποίηση, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες, και αποτελεί πλέον ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία τους στα προηγούμενα φεστιβάλ, στο «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις – Άνοιξη 2015» το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι πολύ πλούσιο, αναπτυγμένο σε τρεις διαφορετικούς τύπους εκδηλώσεων: Μαθήματα Μαγειρικής, Μαέστρος της Παράδοσης και Εργαστήρια Γεύσεις. Θέσεις μπορείτε να κλείνετε στο www.elladagiortigefseis.gr.
Στα Μαθήματα μαγειρικής βραβευμένοι, διάσημοι, αγαπημένοι παρουσιάζουν πρωτότυπες δημιουργίες με πρώτες ύλες της εποχής μας και μας μαθαίνουν τα μυστικά τους. Αναμένεται ότι θα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα χάπενινγκ του Φεστιβάλ αφού συμμετέχουν οι Έκτωρ Μποτρίνι(“Etrusco”, “Botrini’s”),Νίκος Ρούσσος (“Funky Gourmet”), Βαγγέλης Δρίσκας («Γεύσεις στη Φύση», ΣΚΑΙ), Διονύσης Αλέρτας(“Criollo”«Δειπνοσοφιστήριον»), Νίκος Πουλιάσης (Κουκούμαβλος/ Σαντορίνη), Κώστας Τσίγκας (“Vespa Rossa”), Ολιβιέ Καμπανιά (F+W by Olivier Campanha), Θοδωρής Παπανικολάου (Σελήνη/ Σαντορίνη) Νίκος Μακρυμίχαλος(σεφ «Μαθήματα Μαγειρικής» Cookery Club ).
Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Τα εξαιρετικά τους ποτά και εδέσματα θα είναι διαθέσιμα για γευσιγνωσία και αγορές που θα δώσουν ποιοτικό ελληνικό χρώμα στα καθημερινά μας τραπέζια και στα γιορτινά τραπεζώματα, αλλά αποτελούν θαυμάσια ιδέα για δώρα στους φίλους μας.
Πέντε τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δώρα και προσκλήσεις για το φεστιβάλ “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις-Άνοιξη 2015”. Δείτε περισσότερα στο https://www.facebook.com/cookandfeel.gr.