Ingredients
- 2 αυγά
- 4 τοματίνια κομμένα στα δύο
- 2 λεπτές φέτες πανσέτα ψιλοκομμένη
- 2 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (εγώ χρησιμοποίησα edam)
- 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο (προαιρετικά)
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε την πανσέτα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε τα τοματίνια, ανακατεύουμε κι αφήνουμε 2′-3′ να βγάλει η τομάτα τα ζουμιά της. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον παστουρμά, τα αυγά και το τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο κι ανακατεύουμε καλά τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν για 2′-3′ ανακατεύοντας συχνά.
Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Σημείωση: στη φωτογραφία, έχω «στήσει» το πιάτο με τσέρκι. Αν θέλετε να το φτιάξετε έτσι γιατί σίγουρα είναι πιο εντυπωσιακό, κόβετε με το τσέρκι την ψίχα από μια λεπτή φέτα ψωμί σικάλεως, βάζετε από πάνω μια φέτα ζαμπόν (που την κόβετε με τον ίδιο τρόπο) κι από πάνω στρώνετε τα αυγά. Αφήνετε να «σταθούν» λίγο τα αυγά και ξεφορμάρετε. Διακοσμείτε με λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.