Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Σούπες & Σαλάτες  >  Σαλάτα με φρέσκο σολομό

Σαλάτα με φρέσκο σολομό

Κάποιες φορές οι σαλάτες, μπορούν να αντικαταστήσουν άριστα ένα κύριο γεύμα. Αυτή η σαλάτα είναι μία από αυτές γιατί είναι πεντανόστιμη αλλά και πολύ χορταστική. Προσωπικά δυσκολεύομαι να ψιλοκόψω τον φρέσκο σολομό αφού οι κόρες μου με περιτριγυρίζουν σαν γατάκια και τσιμπολογάνε τα κομμάτια σολομού που λατρεύουν. Όταν όμως «προσγειωθούν» τα ολόφρεσκα υλικά στο πιάτο, το αποτέλεσμα με αποζημιώνει στο έπακρο. Απλά να είστε πάντα σίγουροι ότι ο σολομός είναι φρεσκοκομμένος (καλό είναι να αναφέρετε στον ιχθυοπώλη ότι θα τον φάτε ωμό).

Ingredients

  • 1 πακέτο έτοιμη πράσινη σαλάτα ή ένα μπολ φρέσκια
  • 200 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας αφαιρέσει την πέτσα και τα μικρά ψαροκόκκαλα)
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 10 τοματίνια «βελανίδια»
  • 2 σφηνάκια ελαιόλαδο (εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αρωματισμένο με wasabi)
  • 1 σφηνάκι βαλσαμικό ξύδι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

 

Πλένουμε καλά το φιλέτο φρέσκου σολομού και σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στο μπολ που ήδη έχουμε βάλει τις πρασινάδες.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε πολύ μικρά κυβάκια και μαζί με τα τοματάκια, που τα έχουμε κόψει στα δύο, τα προσθέτουμε στο μπολ.

Αλατίζουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε κι ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι. Κλείνουμε με το καπάκι του κι ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα, την πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι και την «τσακίζουμε».

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.