Ingredients
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κούπες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
- 1 πακέτο (500 γραμμάρια) κοντά ζυμαρικά (πένες, βιδούλες, φιογκάκια, κλπ)
- ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 4 κούπες ζεστό νερό
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
- Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
- ½ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
- 100 γραμμάρια μπλε τυρί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κολοκύθα για 3’.
Προσθέτω τα ζυμαρικά, τον κύβο, το κρασί, το νερό και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το μαγείρεμα. Μόλις πάρει βράση, συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 8’- 9’ ή μέχρι να μαγειρευτούν σωστά τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συχνά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νερό.
Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω στα ζυμαρικά το μπλε τυρί. Ανακατεύω, κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας κι αφήνω για 10’.
Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα και ξεροψημένο μπέικον (προαιρετικά).