Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Κρέας & Πουλερικά, Χωρίς κατηγορία  >  Τραχανότο με κοτόπουλο

Τραχανότο με κοτόπουλο

Το Τραχανότο: η ελληνική έκδοση του ριζότο, μου έχει λύσει τα χέρια αφού ετοιμάζεται γρήγορα και μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θες που τα έχεις στο σπίτι. Σε αυτή την εκδοχή, το μαγείρεψα με φιλέτο κοτόπουλο και «ροζέ» σάλτσα τομάτας. Καταπληκτικό για το δείπνο μιας καθημερινής.

Ingredients

  • 1 συσκευασία Τραχανότο
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο ψιλοκομμένα σε λωρίδες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 700 ml ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας τοματοπελτέ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2′. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για άλλα 8′-10′ μέχρι το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα.

Βάζουμε το τραχανότο κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε αν πάρει μια βράση. Μετά, βάζουμε το νερό, τον πελτέ, το βασιλικό κι αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το τραχανότο απορροφήσει όλα του τα υγρά (περίπου σε 5′) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε άλλα 2′.

Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.