Ingredients
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 ντομάτες ώριμες
- 2 μικρά αγγούρια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- λίγα φυλλαράκια δυόσμου
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Αραβικές πίτες για το σερβίρισμα
Βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι και το βραστό νερό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 2 ώρες).
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε στο μπολ, με το πλιγούρι, τα λαχανικά και τα μυρωδικά, αλατίζουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες.