Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια  >  Σοκολατόπιτα με αμύγδαλα

Σοκολατόπιτα με αμύγδαλα

Όποτε φτιάχνω σοκολατένιο γλυκό στο σπίτι, εξαφανίζεται! Το ίδιο συνέβη ΚΑΙ αυτή τη φορά, μόνο που αυτή τη φορά μου είπαν να το ξαναφτιάξω άμεσα! Αυτή η σοκολατόπιτα γίνεται πολύ εύκολα και είναι ζουμερή, λαχταριστή, με πλούσια γεύση.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (½ φλιτζάνι τσαγιού)

Τρίβω τα αμύγδαλα στο multi μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Ψιλοκόβω την κουβερτούρα.

Βάζω το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τα ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Προσθέτω στο μπολ τα αυγά, τα ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο κι ανακατεύω με ένα πιρούνι ή με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βουτυρώνω ελαφρά ένα στρογγυλό, πυρίμαχο σκεύος, διαμέτρου 25 εκατοστών και ρίχνω μέσα το μίγμα της σοκολάτας.

Ψήνω σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 25 λεπτά.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.