Αρχική  >  Cook, Γλυκά & Επιδόρπια  >  Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Αυτή η πανεύκολη σοκολατόπιτα τρώγεται όλες τις ώρες και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση μπορείτε να τη σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Και δύο, αν θέλετε!!!!

Ingredients

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο σκόνη
  • 3 αυγά
  • 250 γραμμάρια φαρίνα
  • 1 μικρό σφηνάκι κονιάκ
  • 100 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το αλεύρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 20’-25’ στη μεσαία σχάρα.

Από Evina

Comments (One comment)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.