Ingredients
- 1 πακέτο έτοιμη πράσινη σαλάτα ή ένα μπολ φρέσκια
- 200 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας αφαιρέσει την πέτσα και τα μικρά ψαροκόκκαλα)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 10 τοματίνια «βελανίδια»
- 2 σφηνάκια ελαιόλαδο (εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αρωματισμένο με wasabi)
- 1 σφηνάκι βαλσαμικό ξύδι
- Αλάτι
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Πλένουμε καλά το φιλέτο φρέσκου σολομού και σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στο μπολ που ήδη έχουμε βάλει τις πρασινάδες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε πολύ μικρά κυβάκια και μαζί με τα τοματάκια, που τα έχουμε κόψει στα δύο, τα προσθέτουμε στο μπολ.
Αλατίζουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε κι ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι. Κλείνουμε με το καπάκι του κι ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα, την πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι και την «τσακίζουμε».