Ingredients
- 1 μπρόκολο
- 10 φέτες μπέικον καπνιστό
- 1 κουταλιά σούπας σταφίδες
- 1 κουταλιά σούπας ψίχα φιστίκια Αιγίνης
- Αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
- Αλάτι
Πλένουμε το μπρόκολο, αφαιρούμε το σκληρό μέρος του και κρατάμε μόνο τα λουλουδάκια του. Τα κόβουμε σε ότι μέγεθος μας αρέσει.
Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και το μαγειρεύουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για μερικά λεπτά (περίπου 5′) μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο, το μπέικον, τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης κι ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα βαζάκι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα μας.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.