Ingredients
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές ψιλές
- 1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας έτοιμη σάλτσα pesto
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- Αλάτι
- ½ φλιτζάνι του καφέ chives ψιλοκομμένα
- 1 μπολ-ντάκος (αν δεν βρείτε μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε 6-7 ντακάκια)
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν αλλά να «κρατάνε» λίγο (25’-30’) και τις σουρώνουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ-ντάκο τις φακές και τον τόνο που τον έχουμε πρώτα στραγγίξει από το λάδι του.
Χτυπάμε στο multi ή σ’ ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το ξύδι το αλάτι και το pesto και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα chives και σερβίρουμε.
Μπολ ντάκος!!! Τι λες τώρα?! Τέλεια ιδέα και υπέροχη σαλάτα! Αύριο έχει σαλάτα φακές σίγουρα!!!
Χμ…νόστιμο και θρεπτικό διαιτητικό φαγάκι…Θα το χρειαστώ..το σημειώνω..Φιλιά