Αρχική  >  Ιδέες - Προτάσεις  >  Ριφιφί: δείπνο και μεγάλες δόσεις γέλιου

Ριφιφί: δείπνο και μεγάλες δόσεις γέλιου

Το εστιατόριο ΡΙΦΙΦΙ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη 69 και Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα του για το Αθηναϊκό κοινό πριν από 8 χρόνια κι από τότε έχει σταθερά, φανατικούς φίλους.

Rififi_7 Rififi_2

Τα τελευταία δύο χρόνια ανανεώθηκε, άλλαξε το μενού του που βασίζεται σε δημιουργικές, ελληνικές γεύσεις και μας συστήνει το νέο του Chef Στέλιο Αποστόλου.

Τρίτη βράδυ λοιπόν, καλεσμένες των αγαπημένων φιλενάδων Βιβής Πολυκανδριώτη και Γιόλας Χριστούλα για να δοκιμάσουμε το νέο μενού, φτάσαμε στο Ριφιφί όπου μας υποδέχτηκαν (εκτός από τη Βιβή και τη Γιόλα) και οι ιδιοκτήτες του Ριφιφί, Τάσος και Μαριέττα.

salad_4 salad_2 meat_3

Μόλις καθήσαμε στο τραπέζι κι έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, κατέφθασαν βιολογικά, δικά τους κρασιά, που σύντομα θα προσφέρονται κι εμφιαλωμένα (Αγιωργήτικο κόκκινο και Sauvignon Blanc λευκό) για να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα. Ακολούθησαν διάφορες σαλάτες με καλύτερη (κατ΄εμέ πάντα) αυτή με σταμναγκάθι (το σταμναγκάθι το αγαπώ σε όλες του τις εκφάνσεις) και σύγλινο Μάνης. Ο σεφ Στέλιος Αποστόλου έκανε την εμφάνιση του κι άρχισε να αφήνει στο τραπέζι μας μοναδικές νοστιμιές, πάντα περιγράφοντας το πιάτο αλλά και τον τρόπο που ετοιμάστηκε. Δοκιμάσαμε υπέροχες γεύσεις όπως γλώσσα μόσχου μαγειρεμένη με μπούκοβο και σάλτσα μουστάρδας ΕΚΜΑ, πανσέτα χοιρινή με πουρέ κολοκύθας, πορτοκάλι και τζίντζερ, αρνάκι με σταμναγκάθι και πολλά άλλα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω  ότι βασική καινοτομία που υιοθέτησαν για το νέο μενού είναι η τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος που απογειώνει με ακρίβεια και συνέπεια ακόμα και ένα συνηθισμένο πιάτο. Η μαγειρική σε κενό αέρος για 16-24 ώρες εγγυάται ένα αληθινά συναρπαστικό αποτέλεσμα σε υφή, γεύση, όγκο και άρωμα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη διατροφική αξία του πιάτου, καθώς διατηρεί τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, αποφεύγοντας την οξείδωση των τροφών.

Το κρασί συνέχισε να ρέει άφθονο, τα πιάτα διαδέχονταν το ένα το άλλο και είχαμε πια γίνει όλοι, μια ευχάριστη παρέα. Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι δοκιμάσαμε και υπέροχο ζυμωτό ψωμί ολικής αλέσεως, το οποίο ζυμώνει και προμηθεύει καθημερινά στο Ριφιφί ο παιδικός μου φίλος και συμμαθητής Μάριος Βασιλακόπουλος (τι μικρός που είναι ο κόσμος τελικά)!!!

kokkoras 3 kokkoras

Πέρα από τα υπέροχα πιάτα που δοκιμάσαμε, είχαμε και μία ευχάριστη έκπληξη καθώς είχαμε την τύχη ν΄ απολαύσουμε πρώτοι, το πρώτο επεισόδιο του «Κόκορα». Ο ‘ΚΟΚΟΡΑΣ’, είναι το πρώτο θεατρικό σίριαλ και λαμβάνει χώρα στο διπλανό σας (στην κυριολεξία) τραπέζι για 30 λεπτά και χωρίς εισιτήριο ή έξτρα χρέωση πέρα από το δείπνο σας. ‘Η γριά’, το 1ο από τα 4 επεισόδια της σεζόν, ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε και γελάσαμε πάρα πολύ. Ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και για 10 μόνο παραστάσεις. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 10 το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία, πίνοντας το κρασάκι σας και δοκιμάζοντας τα υπέροχα πιάτα του Στέλιου, να «δοκιμάσετε» κι έναν κόκορα που δεν τρώγεται με τίποτα, αλλά είναι πέρα για πέρα απολαυστικός!

Το εστιατόριο Ριφιφί μπορείτε να το επισκεφθείτε καθημερινά, από τη 1 το μεσημέρι έως τη 1 το βράδυ, εκτός Κυριακής & Δευτέρας, όπου η κουζίνα κλείνει στις 22:30.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.