Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Λαχανικά & Όσπρια  >  Ρεβιθάδα φούρνου

Ρεβιθάδα φούρνου

Τα ρεβίθια τα αγαπώ και η ρεβιθάδα είναι ένα φαγητό εύκολο γιατί δεν χρειάζεται να ασχοληθείς πολύ. Βάζεις τα υλικά στη γάστρα, τη γάστρα στο φούρνο κι απλά περιμένεις 4 περίπου ώρες να «χυλώσουν» καλά τα ρεβίθια.

Ingredients

  • 1 πακέτο ρεβίθια χονδρά (500 γραμμάρια)
  •  ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης (ή δενδρολίβανου αν προτιμάτε)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες (να φουσκώσουν καλά).

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μεγάλη πήλινη γάστρα (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα pyrex με καπάκι που να κλείνει καλά).

Βάζουμε μέσα στη γάστρα μαζί με τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι, το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει εντελώς τα ρεβίθια, κλείνουμε καλά το καπάκι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 3-3 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια και να «χυλώσουν». Αν ενδιάμεσα χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό (πάντα ζεστό όμως για να μη διακοπεί ο βρασμός).

Από Evina

Comments (3 Σχόλια)

  • Ιωάννα
    6 Απριλίου 2020 at 17:12

    Εγώ ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή, η γάστρα είναι στο φούρνο εδώ και 5 ώρες κι ακόμη δεν έχει γίνει… Κάτι δε μας έχει γράψει σωστά φίλη μου

    • Evina
      7 Απριλίου 2020 at 16:04

      Καλησπέρα Ιωάννα, μάλλον είναι θέμα ρεβιθιών γιατί συμπτωματικά κι εγώ χθες βράδυ μαγείρευα ρεβίθια και για να γίνουν πιο γρήγορα τα έβαλα στην κατσαρόλα και σε πιο δυνατή φωτιά και τελικά μου χρειάστηκαν περίπου 3,5 ώρες για να τρώγονται 🙂 Τι να πω!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.