Ingredients
- 1 πακέτο ρεβίθια χονδρά (500 γραμμάρια)
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης (ή δενδρολίβανου αν προτιμάτε)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες (να φουσκώσουν καλά).
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μεγάλη πήλινη γάστρα (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα pyrex με καπάκι που να κλείνει καλά).
Βάζουμε μέσα στη γάστρα μαζί με τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι, το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει εντελώς τα ρεβίθια, κλείνουμε καλά το καπάκι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 3-3 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια και να «χυλώσουν». Αν ενδιάμεσα χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό (πάντα ζεστό όμως για να μη διακοπεί ο βρασμός).
[…] Πηγή: http://www.cookandfeel.gr […]
Εγώ ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή, η γάστρα είναι στο φούρνο εδώ και 5 ώρες κι ακόμη δεν έχει γίνει… Κάτι δε μας έχει γράψει σωστά φίλη μου
Καλησπέρα Ιωάννα, μάλλον είναι θέμα ρεβιθιών γιατί συμπτωματικά κι εγώ χθες βράδυ μαγείρευα ρεβίθια και για να γίνουν πιο γρήγορα τα έβαλα στην κατσαρόλα και σε πιο δυνατή φωτιά και τελικά μου χρειάστηκαν περίπου 3,5 ώρες για να τρώγονται 🙂 Τι να πω!