Αρχική  >  Feel  >  Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, για 9η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά (Μοναστηράκι Βόνιτσας), αναδεικνύοντας την πολυτιμότητα του νερού και τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού προχωρά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών. Βασικός πυλώνας ήταν και φέτος η εκπαίδευση των μαθητών γύρω από τη σημασία του νερού για τον ανθρώπινο οργανισμό και τον πλανήτη.
Σε αυτό το πλαίσιο, το εργοστάσιο του  Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή γέμισε με μπαλόνια, παιδικά χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των δεκάδων παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία της τοπικής κοινότητας που συμμετείχαν σε πολλά διαδραστικά παιχνίδια, όπως «Το Ποταμάκι», κ.ά..

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια:

  • Έμαθαν τη ζωτική σημασία του νερού σε κάθε οργανισμό.
  • Ενημερώθηκαν για το ποσοστό του νερού που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός
  • Εκπαιδεύτηκαν για τη σημασία και τις συνέπειες μίας ήπιας αφυδάτωσης στη φυσική και πνευματική λειτουργία του οργανισμού, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διατηρήσουν τον οργανισμό τους στο σωστό επίπεδο ενυδάτωσης.
  • Έμαθαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης καλύπτεται από νερό, αλλά μόνο μία μικρή ποσότητα είναι διαθέσιμη για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Στόχος αυτού του παιχνιδιού ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά ότι το νερό είναι περιορισμένο και πρέπει να το διαχειριζόμαστε με σεβασμό.
  • Κατανόησαν πώς ο καθένας έχει μερίδιο στη μόλυνση του περιβάλλοντος και έμαθαν να αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή του καθενός σε αυτή τη μόλυνση μπορεί να μειωθεί.
  • Έμαθαν για τη διαδικασία ανακύκλωσης του πλαστικού καθώς και τα καινούρια προϊόντα τα οποία μπορούν να παραχθούν από ανακυκλώσιμο υλικό.

Είμασταν κι εμείς εκεί κι όχι μόνο χαρήκαμε με τη ζωντάνια και το κέφι των μικρών επισκεπτών, αλλά ξεναγηθήκαμε στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή κι εντυπωσιαστήκαμε από τις διαδικασίες που ακολουθούν προκειμένου να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά στο εργοστάσιο, προσωπικού κι επισκεπτών.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.