Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια  >  «Μωσαϊκό» με καφέ και καραμέλα

«Μωσαϊκό» με καφέ και καραμέλα

Το κλασικό «μωσαϊκό» με μια δόση καφέ και καραμέλας γίνεται πιο αρωματικό και ιδιαίτερο. Αν πάλι είστε εντελώς του «κλασικού» απλά παραλείψτε αυτά τα δύο συστατικά και φτιάξτε ένα απλό, εύκολο και πεντανόστιμο «μωσαϊκό».

Ingredients

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουβερτούρα (200 γραμμάρια)
  • 1 πακέτο μπισκότα petit beurre
  • 4 κουταλιές σούπας έτοιμο, δυνατό espresso
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι καραμέλας

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μικρή, μακρόστενη φόρμα του κέικ κι απλώνουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει και να σφίξει, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Ταιριάζει επίσης «γάντι» με μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό ή το παγωτό μου μόκα (δες συνταγή εδώ).

Από Evina

Comments (One comment)

  • 13 Σεπτεμβρίου 2016 at 05:14

    Πολυ λαχταριστο! Μου εδω σες ιδεα: αντι για σιροπι καραμελας μια γραηγορη καραμελα βουτυρου!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.