Ingredients
- 5-6 πορτοκάλια
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- Ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα πορτοκάλια για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνουμε και τα ζυγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα τη μισή ποσότητα ζάχαρης από το βάρος των πορτοκαλιών (π.χ. αν τα πορτοκάλια βρασμένα ζυγίζουν 1 κιλό, βάζουμε 500 γραμμάρια ζάχαρη), τα δύο ξυλάκια κανέλας και τα πορτοκάλια ψιλοκομμένα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας πολύ συχνά. Μόλις η μαρμελάδα «δέσει» (έχει αρχίσει να πήζει), προσθέτουμε το χυμό λεμόνι κι ανακατεύουμε. Τη βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει. Τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν για να μην υπάρχει κενό αέρος. Να θυμάστε ότι όταν η μαρμελάδα κρυώσει είναι πιο σφικτή.