Ingredients
- 2 κούπες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- ¼ κούπας νερό
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- Λίγο αλάτι
- 500 γραμμάρια κοντά ζυμαρικά (κοραλλάκι, φιογκάκια, κλπ)
- ¼ κούπας βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κούπες γάλα
- ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
- 1 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
- ¼ κούπας νερό στο οποίο βράσαμε τα ζυμαρικά
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, την τριμμένη κολοκύθα, το τζίντζερ, το νερό και λίγο αλάτι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ περίπου μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε, αφού πρώτα κρατήσουμε ¼ κούπας από το νερό που τα βράσαμε.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη σκόνη σκόρδο και λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσει σιγά-σιγά η σάλτσα να πήζει. Τότε ρίχνουμε το τριμμένο τσένταρ και το νερό από τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
Στο τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα και τα βρασμένα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό!