Ingredients
- 1 μέτριο λάχανο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 κουταλιές σούπας πελτές τομάτας
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνι καφέ ρύζι
- 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το λάχανο.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το λάχανο για 4′-5′. Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε για 30′-35′ μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το λάχανο.
Προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει καλά και το ρύζι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό).
Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και μπούκοβο (προαιρετικά).