Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κρέας & Πουλερικά  >  Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στη γάστρα

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στη γάστρα

Κάποιες φορές, το μόνο που θες είναι ένα φαγητό που θα χρειαστείς 5′ να το ετοιμάσεις κι απλά μετά θα περιμένεις κάποιες ώρες για να ψηθεί (χωρίς να ξανασχοληθείς μαζί του). Ένα τέτοιο φαγητό είναι κι αυτό. Κι αρέσει σε όλους. Και είναι τα αρωματικά και τα μπαχαρικά που δίνουν ξεχωριστή γεύση σε αυτό το φαγητό.

Ingredients

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αγριόσκορδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπαχαρικό για κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.

Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα κι αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς κι άλλες 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

 

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.