Ingredients
- 500 γραμμάρια ροδέλες καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 500 γραμμάρια κριθαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζάνι ούζο
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζεστό νερό
Σε ένα ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε το καλαμάρι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέστε το ούζο, το κριθαράκι και τον κύβο λαχανικών.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ζεστό νερό αρκετό για να καλύψετε το κριθαράκι. Αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.