Ingredients
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
- 2 κ.σ. κάρυ
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400 ml)
- 1 κύβος κοτόπουλο
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Αλάτι
Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σ ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τη σκόνη σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κάρυ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τον κύβο και το γάλα καρύδας. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και σερβίρουμε με ρύζι.