Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κρέας & Πουλερικά  >  Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ

Το κοτόπουλο με κάρυ είναι ένα γρήγορο, εύκολο κι αρωματικό φαγητό. Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι και μπορείς να προσθέσεις γιαούρτι αν θες. Πρόσφατα παρέλαβα τις νέες, μοντέρνες συσκευασίες των εξωτικών ρυζιών της 3άλφα κι αποφάσισα να αρχίσω τις δοκιμές. Το κοτόπουλο με κάρυ ήταν η πρώτη μου επιλογή και το συνδυάσαμε με το, εξίσου, αρωματικό ρύζι Jasmine από την Ταϊλάνδη. Τα κορίτσια το λάτρεψαν και θα το ξαναμαγειρέψω σύντομα.

Ingredients

  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400 ml)
  • 1 κύβος κοτόπουλο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι

Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σ ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τη σκόνη σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κάρυ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τον κύβο και το γάλα καρύδας. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και σερβίρουμε με ρύζι.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.